Aanbieding mobiele telefoon prepaid

Wanneer u over een abonnement beschikt voor uw mobiele telefoon is het vaak lastig om in het oog te houden hoeveel u aan het einde van de maand dient te betalen. Heel wat abonnementen werken immers nog steeds met limieten waarbij er heel wat extra kosten aangerekend kunnen worden indien één van deze limieten wordt overschreden. Om er zeker van te zijn dat u aan het einde van de maand niet wordt geconfronteerd met een stevige, financiële kater kan het interessant zijn om te opteren voor een prepaidkaart. Met een dergelijke kaart is het alleen maar mogelijk om te bellen en te internetten zolang het daarop aanwezige budget dit toestaat. Dit biedt voor heel veel mensen en ook voor jongeren een zeer interessante oplossing.

Wat is een aanbieding mobiele telefoon prepaid?

Het komt regelmatig voor dat bepaalde providers er voor kiezen om uit te pakken met een speciale prepaid aanbieding. Dit is nog steeds voor veel mensen die het moeten stellen met een eerder beperkt budget bijzonder interessant. Denk hierbij misschien ook wel vooral aan jongeren die hun verbruik zoveel mogelijk binnen de perken willen houden of mensen die slechts gedurende een bepaalde tijd in hun thuisland zijn. Een aanbieding mobiele telefoon prepaid bestaat er vooral in om goedkoop een telefoon aan te kunnen kopen die reeds is voorzien van een bepaalde hoeveelheid beltegoed. Door in te tekenen op een dergelijke aanbieding is het mogelijk om in één klap niet alleen over een nieuw toestel te beschikken, maar ook over een bepaalde hoeveelheid beltegoed. Zo kunt u eigenlijk twee keer rekenen op een financieel voordeel… of niet?

De voordelen van een aanbieding mobiele telefoon prepaid

Aan het intekenen op een aanbieding mobiele telefoon prepaid zijn verschillende voordelen verbonden. Zoals reeds aangegeven beschikt u op deze manier namelijk meteen over een compleet pakket waarmee u prepaid kunt gaan bellen. U heeft direct een gloednieuwe telefoon en u kunt reeds ettelijke uren bellen of internetten en sms-berichten versturen. Een ander voordeel van het prepaid systeem gaat zoals reeds aangegeven schuil in het feit dat er nooit meer kan worden uitgegeven dan u daadwerkelijk als budget voor handen heeft en dat biedt toch een niet onbelangrijk extra gevoel van veiligheid.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Het feit dat u er voor kiest om in te tekenen op een aanbieding mobiele telefoon prepaid zorgt er niet voor dat u niet te maken kunt krijgen met een zogenaamde simlock. Een dergelijke simlock zorgt er voor dat u verplicht bent om een prepaidkaart van een bepaalde, specifieke provider te gebruiken. Op het eerste zicht is dat uiteraard geen probleem, want u heeft ongetwijfeld het nodige onderzoek gedaan op de markt vooraleer een prepaid simkaart in huis te halen van een bepaalde provider, maar dat kan in de toekomst wel eens anders zijn. De kans bestaat immers dat u dan liever gebruik zult willen maken van een prepaidkaart van een andere provider, iets wat niet zomaar mogelijk zal zijn. Het kan dan ook gebeuren dat u in deze situatie zomaar terug een andere, mobiele telefoon dient aan te schaffen. Het is onnodig om te zeggen dat veel mensen hier absoluut niet op zitten te wachten.

Waarom een refurbished toestel interessanter is

Bovenstaande klinkt natuurlijk op het eerste zicht allemaal erg interessant, maar toch zijn er alternatieven op de markt terug te vinden die zomaar even nog meer financieel voordeel bieden. Neem nu bijvoorbeeld het kopen van een refurbished toestel. Een dergelijk toestel mag dan wel gebruikt zijn, de meest vatbare onderdelen zijn vervangen. Het gaat hierbij niet alleen om de volledige behuizing, maar ook om de batterij, de knoppen en zelfs de speakers en de microfoon. Op deze manier kunt u rekenen op een nagenoeg nieuw toestel, maar dan wel tegen een veel scherpere prijs dan wanneer u ze volledig nieuw in de winkel zou kopen. Het mooie aan het aanschaffen van een dergelijk toestel is bovendien ook dat ze volledig simlock-vrij is. Wilt u met andere woorden op een zeker ogenblik overstappen naar een andere prepaid aanbieder? Dan is dat geen enkel probleem en kunt u, uw geliefde smartphone gewoon behouden.

Een extra financieel voordeel

Het mag dus ondertussen wel duidelijk zijn dat het kopen van een refurbished toestel zomaar heel wat interessanter kan zijn in vergelijking met intekenen op een aanbieding mobiele telefoon prepaid. Dit is vooral het geval omdat de aankoopprijs van een refurbished telefoon heel wat scherper is in vergelijking met een volledig nieuw exemplaar. Het financiële voordeel dat op deze manier kan worden verkregen kan vervolgens worden gebruikt om het prepaid tegoed te kopen. Het is door deze manier van werken zelfs zomaar mogelijk om over een veel moderner toestel te beschikken. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan een Apple iPhone. Deze toestellen zijn bovendien tegenwoordig verkrijgbaar in de meest uiteenlopende afmetingen wat er voor zorgt dat ze perfect kunnen voldoen aan ieders verwachtingen.

Geleverd met garantie en accessoires

Indien u intekent op een aanbieding mobiele telefoon prepaid zult u uiteraard de beschikking hebben over een volledig nieuw toestel inclusief garantie en de standaard bijgeleverde accessoires. Dit zou veel mensen er toch van kunnen overtuigen dat een aanbieding heel wat interessanter is. Toch is dit niet zo. Ook indien u er voor kiest om een refurbished toestel te kopen worden de standaard accessoires immers ook gewoon meegeleverd. Een dergelijk toestel wordt ook geleverd in de originele verpakking en bovendien kunt u als koper ook nog eens rekenen op garantie. Deze garantie wordt doorgaans aangeboden voor een periode van 12 maanden. Gebeurt er binnen deze termijn iets met uw toestel? Dan bent u hier dus perfect voor ingedekt.

Een interessant alternatief, ook voor prepaid bellers

Een aanbieding mobiele telefoon prepaid mag dan op zich wel interessant lijken, het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat een refurbished toestel kopen nog heel wat interessanter is. Zo koopt u immers niet alleen het toestel dat u altijd al heeft willen hebben, maar bent u bovendien ook nog eens verzekerd van een veel scherpere kostprijs. Het feit dat u meteen ook over een bepaalde hoeveelheid beltegoed kunt beschikken maakt het geheel alleen maar nog interessanter. Vooraleer in te tekenen op een aanbieding mobiele telefoon prepaid is het dus altijd de moeite waard om even het actuele aanbod met refurbished mobiele telefoons te raadplegen.

Shopping Cart